Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщение
    От 160 директно изключваш от скорост? Недей така не е много здравословно
    Емии не точно първо понамалявам малко и така

Криви гуми, криви джанти, балон... Реглаж минава ли?

Ама как вървят тия Алфи от понеделник насам а?
    Не съм минавал, а това става само след като съм карал с висока скорост и като намаля до 50 примерно. Иначе ако си карам с 50 - 80 никакви проблеми
    sigpic
    145 1.6ts 16v 97г.

Comment

• Здравейте момчета. тука от няколко дни ме мъчи въпроса дали трябва да се извади двигателя за да се смени съединителя на алфа 145 1.3 боксер....та знам си че тука някои по-компетентен от мен ще ми отговори и така...моял ви поздрави
      In God we trust, all others pay cash.
      Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
      Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

• Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
        Здравейте момчета. тука от няколко дни ме мъчи въпроса дали трябва да се извади двигателя за да се смени съединителя на алфа 145 1.3 боксер....та знам си че тука някои по-компетентен от мен ще ми отговори и така...моял ви поздрави
        Доколкото знам не се сваля ДВГ, само скоростната кутия.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
          Здравейте момчета. тука от няколко дни ме мъчи въпроса дали трябва да се извади двигателя за да се смени съединителя на алфа 145 1.3 боксер....та знам си че тука някои по-компетентен от мен ще ми отговори и така...моял ви поздрави
          Не си усложнявай живота.Сваля се само скоростната кутия,вярно че е малко чанч,ама се сваля.
          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

• пробваи само да я дръпнеш назад без да я сваляш на земята при 1,6 боксер става и има достатъчно място да го свалиш

Comment

• Сваля се само скоростната кутия и не е особено трудно,но изисква канал и крик с подходящ удължител(разбирай някоя талпа или дърво).Ако искаш сам да го направиш,ще ти напиша упътване.Колко ще ти помогне,зависи от теб!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Аз имам едно питане относно загряването на колата ми. На снимката която ще приложа на това положение ми се пуска перката. Това нормално ли е ? Понеже си мисля че е малко повечко от 90-95 градуса.
                Attached Files
                Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• При мен пуска перката на същото място, според мен това е под 100 градуса, някъде около 90.
                  Arena Coast Customs

Comment

• Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
                    Аз имам едно питане относно загряването на колата ми. На снимката която ще приложа на това положение ми се пуска перката. Това нормално ли е ? Понеже си мисля че е малко повечко от 90-95 градуса.
                    И при мен на боксера включваше перките там някъде. Нормално е.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• И при мен там я пуска, явно си е нормално

Comment

• и при мен е така, макар че винаги ме шашка - ще включи ли, няма ли да включи. това в града. в движение стрелката стои върху делението "80". макар че според мен уреда не е особено точен - като тествахме ГИ, точно при това положение на стрелката софтуера на ГИ показвоше ~ 83 градуса.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

• И на моя боксер там се пускат перките , на първа степен.

И в крайна сметка между 80 и 120 , 100 или 90 е ?
                          Почти съм сигурен, че е 100, но искам и друг да потвърди.

Много мразя нелинейни скали...
                          145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• ами при мен пуска при 80 ... но аз съм си сменил датчика,който е на радиатора(който управлява перките) при температурата от снимката вече въртят бързите
                            Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
                              Аз имам едно питане относно загряването на колата ми. На снимката която ще приложа на това положение ми се пуска перката. Това нормално ли е ? Понеже си мисля че е малко повечко от 90-95 градуса.
                              За боксера може и да е нормално там да включва,ама за този ти случай ми говори за наличието на някакъв проблем.Може да е датчик,термостат,а също така и реостата,че да включва само втора степен.
                              Моята скала е от по-новата,ама включва точно на 90 градуса.Твоята би трябвало да е на 80градуса,или съвсем малко по-отгоре.
                              Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                              Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

• Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                                И при мен там я пуска, явно си е нормално
                                при теб бавните или вързите пуска там как ти загрява при яки натоварвания(яко настъпване,върло) имам в предвид до къде ти стига най-много тем. Питам защото не мога да разбера кое е нормална темп. за тази кола що премеждия сме имали с това загряване ...
                                Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                                sigpic

Comment

Working...
                                X